IEDER MENS WIL VAN BETEKENIS ZIJN

Deze woorden hoorde ik afgelopen week tijdens een uitzending van het nieuwste programma van Joris Linssen: ‘Out of Office’. Als je het nog niet gezien hebt: ga kijken. Het is wat mij betreft een vette aanrader.

Ik denk dat ik zo’n 20 jaar geleden voor het eerst met het woord ‘betekenis’ in aanraking kwam. Na een pijnlijke relatiebreuk schreef ik me – op aanraden van een vriendin – in voor een vrouwenweek op een centrum voor zingeving, De Voorde. Het was een week van diepe inzichten over mijzelf. En voor het eerst in mijn leven kreeg ik een idee over mijn eigen betekenis. Het smaakte naar meer en een jaar later begon ik aan de 3-jarige opleiding tot transformatiewerker. Een intens en diepgaand traject, wat mij op het pad heeft gezet van innerlijk onderzoek en persoonlijke groei.

FACE IT

Tijdens deze opleiding en zeker in de jaren erna, ben ik steeds dichter bij mijn eigen betekenis gekomen. Door diep in mezelf af te dalen, mijn eigen innerlijke onderzoek te doen én door mijn leven écht aan te kijken – ‘Face it’ – en alles wat zich daarin voordeed. De pijn te doorvoelen en te doorleven. Er niet voor weg te lopen. Dat was zeker geen geplaveid pad.

BETEKENIS OF FUNCTIE?

Je betekenis is v

rij en is uniek en het is iets anders dan een functietitel, waar we in de systeemwereld mensen in hokjes indelen. Hoe meer ik groei als mens, hoe helderder mijn betekenis voor mij wordt. Ik gaf er ooit de volgende woorden aan: ‘Ik kom blijdschap brengen.’ En dat staat nog steeds als een huis.

Nog steeds leer ik over mijn betekenis, want het is zo’n rijk palet. Voor iedereen. In die paar woorden zit een hele wereld verborgen. Er zijn geen profielomschrijvingen voor. Er zijn geen functietitels voor. En er is al helemaal geen opleiding voor. Geen vereisten in werkervaring. Wél in levenservaring. En de enige opdracht die je hebt, is om steeds weer de bereidheid te hebben om diep bij jezelf naar binnen te gaan. Je eigen innerlijke onderzoek te doen. Je eigen shit op te ruimen. Zodat je de weg vrijmaakt om steeds meer van betekenis te zijn. Je betekenis steeds meer te leven.  

BETEKENIS GEEFT VERVULLING

Van betekenis zijn geeft vervulling. En vervulling is iets waar we uiteindelijk allemaal naar verlangen. Vervulling bereik je niet met een hoog salaris, met status, met een dikke auto voor de deur. Uiteindelijk gaat het om de vraag: wat is mijn betekenis? En: hoe leef ik mijn betekenis?

RUIMTE VOOR BETEKENIS

Verlang jij ook naar meer vervulling in je leven? En wil je ontdekken hoe je meer vervulling kan gaan ervaren door te weten wat jouw Betekenis is? En, ben je bereid om uit hokjes te stappen en het rijke palet te verkennen waarmee jouw betekenis vorm krijgt in deze wereld?

PILOT

Omdat ik weet wat de waarde is van je betekenis kennen, heb ik besloten een nieuw aanbod te ontwikkelen hiervoor. Vooralsnog met de werktitel ‘Het Betekenis gesprek’. Dit voorjaar wil ik met mensen in gesprek gaan om hun betekenis op te diepen. Omdat het een pilot is, kun je intekenen voor een schappelijk bedrag.

 

Wat we gaan doen? In een individueel gesprek ga ik met mensen op zoek naar hun betekenis. In mijn begeleiding en vragen zit 20 jaar doorleefde kennis over dit thema. Aan het eind van het gesprek heb je inzicht gekregen in je betekenis én heb je daar ook woorden aan gegeven. Dit geeft je handvatten naar meer vervulling in je werk en leven.

Ben je hier nieuwsgierig naar? Stuur mij dan een DM met je mailadres. Ik stuur je dan meer informatie toe over de gesprekken en data-opties voor het plannen van een afspraak.

Ik heet je graag welkom in mijn ruimte! En ga graag met jou op onderzoek naar je betekenis.

Amira Shawky

06-24206011

dans@amirashawky.nl

www.amirashawky.nl