Dansend door de Latifa

Donderdag 12 sept. t/m 24 oktober 2024

19.30 – 21.00 uur

De Vrijstaat in Utrecht  

 

Dansend door de 7 kwaliteiten van de ‘Latifa’

In deze dans serie maak je contact met zeven universele kwaliteiten in jezelf. Aan de hand van de zeven kwaliteiten van de Latifa-meditatie, neem ik je zeven weken mee op een innerlijke dans reis. De ‘Latifa’ is een eeuwenoude meditatie beoefening, afkomstig uit het soefisme.

In de waan van de dag kun je snel verwijderd raken van deze kwaliteiten en daarmee van jezelf. De dans serie is er o.a  op gericht, je er weer aan te herinneren dat je deze kwaliteiten in je draagt. En zo weer dichter bij jezelf te komen. Daarnaast geven de avonden ontspanning en plezier.

“Amira weet een sfeer neer te zetten waarin je heerlijk kunt ontspannen. Ik heb nu al een paar keer de reeks van 7 lessen gedanst en het verveelt nooit. De thema’s blijven boeien en geven altijd weer nieuwe inzichten. Het dansen is een vast rustpunt in mijn week waarin ik ontspan en tegelijkertijd even helemaal los kan gaan.” (Alexandra)

  • Voor wie het fijn vindt om te dansen en/of te bewegen en het lastig vindt daar zelf ruimte voor te maken;
  • Voor wie behoefte heeft aan ontspanning;
  • Voor wie nieuwsgierig is en open staat voor persoonlijke groei en ontwikkeling;
  • Voor wie een verlangen heeft naar verdieping in zijn/haar leven.

Wat gaan we doen?  

Iedere week dansen we met één van de kwaliteiten van de Latifa. Een les is opgebouwd uit een korte introductie op het thema, daarna een blok dans en we sluiten af met een deelronde. We dansen met een vaste groep. Ik begeleid de bijeenkomsten vanuit mijn doorleefde kennis over deze zeven stappen en met behulp van speciaal daarvoor uitgekozen muziek.

Vragen? 

Heb je nog vragen? Voor meer info kun je mij bellen of mailen: dans@amirashawky.nl / 06-24206011

Ervaringsverhaal van deelnemer

“In de periode na het overlijden van mijn vader was ik op zoek naar een nieuwe balans in mijn leven. Een balans tussen het omgaan met het verdriet en de leegte in mij die hij achter laat, de zorgen om mijn moeder die alleen achter blijft en ruimte voor mijzelf om ondanks alles te genieten en mijn leven opnieuw vorm te geven. Daar was ineens de dansserie ‘Dansend door de Latifa’ op mijn pad.

De eerste stap ‘aanvaarden’ bleek voor mij van grote waarde. Het geeft rust en begrip van binnenuit wanneer je aanvaardt. Verder resoneerde tijdens het dansen altijd het gevoel van vrij zijn, van vrijheid voelen. En het besef dat ik me vrij wil voelen in de keuzes die ik maak. Ondanks wat anderen mij opleggen of waarvan ik denk dat het me wordt opgelegd. Dat is wat Latifa in mij oproept: een diepe vrije wil van binnen, die ik kan aanspreken en waarop ik kan vertrouwen, waardoor ik kan loslaten wat niet bij mij hoort.” – Karen 

 

PRAKTISCH

data: 12 sept. t/m 27 okt. 2024

175 euro 

19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

De Vrijstaat – Hof van Monaco 3 – Utrecht