CV

MIJN CV

De eerste 12 jaar van mijn loopbaan werkte ik als communicatieadviseur bij profit, non-profit en overheid. Het geschreven en het gesproken woord, waren mijn instrumenten. Ik beschouw mijzelf nog steeds als een communicatievrouw. Ik hou enorm van schrijven, maar ook van verhalen vertellen. 

In 2005 begon ik aan de 3-jarige opleiding tot transformatiewerker bij de Pulsar Academie. In deze opleiding leerde ik met energie werken in de begeleiding van mensen. Na afronding van deze opleiding verruilde ik in 2008 de wereld van Communicatie voor die van Coaching & Training. Ik startte mijn eigen praktijk als coach en trainer en richtte me hierbij op de persoonlijke groei en ontwikkeling van mensen. De Pulsar visie vormde in die begintijd de basis voor mijn werkwijze. Een visie die o.a. uitgaat van het versterken van de kracht bij mensen.

Daarnaast volgde ik in de jaren daarna diverse opleidingen en trainingen, die deze basis verbreedden.  Zo volgde ik in 2010 twee jaartrainingen op het gebied van mijn twee grootste passies: dansen en schrijven. Bij Sytske Venema volgde ik de jaartraining / het verdiepingsjaar 5Rtimes-dans. In datzelfde jaar volgde ik ook een jaartraining ‘Creatief schrijven’ bij Nanda Huneman en Jeanet van Omme. In deze verdiepingsjaren groeide ik in mijn schrijverschap, als danser en als mens. in de jaren daarna verdiepte ik mijn ervaring en kennis omtrent dans en schrijven door het regelmatig bijwonen van verdiepende workshops en trainingen.

Toen ik in 2012 bij Pulsar BV kwam te werken als trainer in opleiding, begon ik deze instrumenten (dans en creatief schrijven) in te zetten in de trainingsprogramma’s. Ik was werkzaam in een team van trainers en begeleidde groepen tijdens ‘Inspiratieweken’ en het ‘Persoonlijk Leerjaar’. Daarnaast trad ik regelmatig op als gastvrouw en gastdocent voor trainingsprogramma’s. Mijn instrumentarium groeide en ontwikkelde zich in deze vijver. Dit deed ik tot het najaar van 2016. Mijn kennis omtrent het werken met energie en het begeleiden van mensen naar transformatie, is in deze jaren aanzienlijk verdiept.

Na ruim 11 jaar aan Pulsar verbonden te zijn geweest, eerst als student en later als trainer, besloot ik in het najaar van 2016 mijn vleugels uit te slaan. Ik stapte uit de warme bedding die Pulsar en mijn collega-trainers mij geboden hadden en een nieuwe fase in mijn leven brak aan, waarin ik nóg dichter bij ‘op mijn manier werken’ wilde komen. Gekscherend noemde ik dat indertijd de ‘Pulsar-puberteit’. Ik was de veilige bedding ontgroeid en had het nodig om zélf te gaan ontdekken wat bij mij paste, mijn eigen visie en werkwijze te ontwikkelen. Los van wat ‘de mamma’s en de pappa’s’ van Pulsar en andere omgevingen zeiden.

Een ontdekkingsreis startte toen ik in de zomer van 2017 naar Zuid-Amerika vloog. Zes maanden lang reisde ik alleen rond in Ecuador en Peru en werkte ik tussen het reizen door, als vrijwilliger. Ik had deze reis nodig om ‘los’ te komen van alle veiligheid en zekerheid waar ik mij aan vastgehouden had in al die jaren daarvoor. En te gaan staan voor wie ik was, waar ik in geloofde, waar mijn kracht lag en wat mijn ‘purpose in life’ was. Dat was een diep verlangen in mij, om hier meer verbinding mee te krijgen.

Aan het eind van mijn reis ‘ontdekte’ ik mijn kracht, tijdens een ceremonie in Peru. Hierin voelde ik voor het eerst van mijn leven mijn enorme kracht en de potentie die daarin school. Op datzelfde moment stond ik aan de vooravond van mijn 50e verjaardag. De wens waarmee ik vertrok, om met een nieuwe blik naar het tweede deel van mijn leven te kunnen kijken, werd hiermee realiteit. Mijn blik was nu gericht op de toekomst en niet langer op het verleden. Op de kracht en de belofte die deze kracht in zich draagt en niet langer op het fixen (en fixeren!) van verwondingen. 

Mijn kracht was aangewakkerd en opnieuw volgde een ontdekkingsreis: Hoe deze kracht dan te leven? Hoe hier invulling aan te geven? Ik verdiepte mij in de daarop volgende jaren o.a. in sjamanistische rituelen en ceremonies. Het gaf een nieuwe impuls aan mijn manier van werken en in het leven staan. Naast de Pulsar-visie die mij zo vertrouwd was, ontdekte ik de kracht van vreugde en verbinding. Naast het groeien in bewustzijn, kwam er een laag bij, namelijk die van het onderbewustzijn. De verbinding met de ongeziene wereld en met andere dimensies, voor mij totaal nieuw. Het bracht me nóg dichter bij mijn essentie en mijn verlangen om volop ruimte geven aan het spelende en ondeugende kind in mij. Het kind dat zolang opgesloten heeft gezeten. Dat niet tot groei en wasdom had kunnen komen. Dat is nu mijn weg, om dit spelende, vreugdevolle en levendige kind in mij te belichamen en anderen hiermee aan te raken, op zielsniveau.

Sinds mijn terugkeer uit Peru en Ecuador, volgde ik verschillende modules van de opleiding tot contactclown bij ‘Speelwiejebent’ van Madeleine Wulff. Ook begon ik met het bespelen van een instrument, de ukelele. Alles wat ik zelf leer, zet ik in tijdens het werk wat ik doe. Het zijn allemaal instrumenten waarmee ik expressie geef aan mijn essentie van lichtheid. En die daarmee een transformerende werking hebben.

De bedding waarin deze transformatie plaatsvindt, is eveneens een belangrijk element in mijn manier van werken. Zowel de Pulsar-visie als de meer sjamanistische manier van werken – respectievelijk het groeien in bewustzijn en het in verbinding komen te staan met het onderbewustzijn – bezitten transformerende krachten. Een helend veld opent zich, tijdens het werken vanuit deze visies. Een veld waarin heling en transformatie kan plaatsvinden, mede omdat het helende veld zich kenmerkt door een hogere frequentie.